Huiselijke hondenoppas
voor grote rassen!
Op zoek naar een vijfsterren-vakantieplekje
voor je grote trouwe vriend?
Dat vind je in Oostham (Limburg, België).
Verblijf met overnachting
Bij de keuze van een geschikte oppas voor je viervoetige vriend is het van belang dat het klikt op alle fronten:
- het moet klikken tussen het baasje en de oppas
- het moet vanzelfsprekend ook klikken tussen jouw hond(en) en de oppas
- en last but not least klikt het idealiter ook tussen jouw hond en de andere (tijdelijke of permanente) gezinsleden
Zeker in een huiselijke hondenoppas is een grondige screening essentieel. De logeerhond leeft op dat moment immers gewoon mee in het gezin.
Daarom hanteert De Hondhaalmoeder een aantal strikte criteria.
Screening
Je vult de intake in. Hoe grondiger je deze invult, hoe meer cruciale informatie ik alvast over je beste vriend heb. Op deze manier leer ik je hond al behoorlijk goed kennen. Het invullen van de intake is overigens geheel vrijblijvend.
Ik contacteer jou voor een kennismaking bij mij thuis: de omgeving waar jouw hond gedurende zijn/haar verblijf zal vertoeven. Zo maken mens en hond kennis met elkaar en kijken we of het klikt op alle fronten.
- In eerste instantie vindt de kennismaking plaats zonder mijn eigen honden (dus enkel jij, jouw hond(en) en ik).
- Afhankelijk van de situatie wordt er nadien kennis gemaakt met Oona, onze hond. Indien jouw hond om wat voor reden ook te veel stress ervaart (bijv. omwille van de autorit) plannen we een tweede kennismaking voor de honden.
- Eventueel wordt er eerst samen gewandeld.
Op basis van de dingen die ik zie en de info uit de intake geef ik jou mijn feedback.
Is mijn feedback gunstig en heb ook jij er een goed gevoel bij? Top! In dat geval plannen we een verplichte try out in. De hond komt dan een dagje én een nacht “proefdraaien”.
Opgelet:
Een try out is verplicht en zal worden aangerekend aan een tarief van 37€ (ongeacht het aantal honden). Je vindt trouwens alle tarieven hier.
Zonder succesvolle try out is een verblijf boeken helaas niet mogelijk!
Ook tijdens de try out dienen vaccinaties en antiparasitairre behandelingen in orde te zijn en je kan hiervan bewijs voorleggen (bijv. lege verpakking of vermelding door de dierenarts in het vaccinatieboekje).
Zit je gevoel niet helemaal oké of treden er tijdens de kennismaking andere problemen op? Dan is er helaas geen match. Maar hé, even goeie vrienden hoor! Desgewenst help ik je graag zoeken naar de juiste opvangplaats voor jouw maatje. Hiervoor doe ik beroep op mijn netwerk van collega’s over gans Vlaanderen, zowel pensions als huiselijke opvanginitiatieven.
Tijdens de try out zal ik je hond volop observeren én je hiervan op de hoogte houden d.m.v. foto’s en/of video’s.
Is de try out goed verlopen? Dan krijgt je trouwe viervoeter alvast groen licht om bij De Hondhaalmoeder te komen logeren.
Is alles toch niet helemaal naar wens verlopen? Ook dan zoeken we graag mee naar een geschikte oplossing. Veiligheid én welzijn staan steeds centraal in onze hondenopvang!
Meerdaags verblijf
Is de try out gunstig verlopen en wil je je viervoeter bij De Hondhaalmoeder laten logeren? Helemaal top!
Met heel veel plezier boeken we meteen je verblijf in. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Zeker in de schoolvakanties en verlegnde weekends is alles snel volgeboekt.
Opgelet: het verblijf is pas definitief na betaling van de voorschotfactuur (50%).
De Hondhaalmoeder hanteert geen vaste breng- en afhaaluren. We spreken een specifiek breng- en afhaaluur af op basis van jouw wensen en wat voor mij haalbaar is. Het is echter wel belangrijk dat je je strikt aan deze afspraken houdt om de rust van de aanwezige honden optimaal te garanderen.
Wat breng je mee als je hond komt logeren
Net zoals je voor jezelf je koffers pakt, moet je aan heel wat zaken denken. Misschien heb je zelfs bepaalde inentingen nodig voor je verre reis? Voor je hond is dat niet anders.
Komt je hond bij De Hondhaalmoeder logeren, dient hij/zij in orde te zijn met een aantal verplichte vaccinaties en parasitaire behandelingen:
-
- de ziekte van Carré
- parvovirose
- hepatitis contagiosa canis
- bordetellose
- influenza (kennelhoest)
- panleucopenie (typhus)
- rhinotracheitis (coryza)
- behandeling tegen vlooien en teken
Vraag desgevallend meer info bij je dierenarts.
Uiteraard breng je ook een aantal spulletjes mee en voorzie je ruim voldoende eten (aantal geboekte dagen +3). Wil je helemaal zeker zijn dat je niets vergeet? Vraag dan snel mijn gratis checklist aan!