+32 498 120 345

Stuur een berichtje of bel ons!

BE1012.983.668

HK in aanvraag

Hondenoppas voor

grote rassen!

Op zoek naar dagopvang of een vakantieplekje

voor je grote trouwe vriend?

Je vindt het binnenkort in Oostham (Limburg, België).

Wie is De Hondhaalmoeder

Wie is De Hondhaalmoeder

Hondenoppas met een missie!

Ik ben Katrin, 43 jaar en gehuwd met Rudy. Onze 5 ‘kinderen’ hebben allemaal 4 poten. 3 zeggen ‘woef’ en 2 zeggen ‘miauw’ (of ‘ieuw’ in het geval van eentje).
Al van jongs af aan ben ik een gepassioneerd hondenbaasje, met een speciale voorliefde voor grote honden zoals de Berner Sennen en Sint Bernard. Vanuit die passie en mijn persoonlijke ervaringen met deze fantastische dieren, is De Hondenhaalmoeder ontstaan. Mijn eerste hond kreeg ik van mijn meter toen ik 2 jaar werd. Sindsdien ben ik geen dag zonder hond geweest (ik moet er niet aan denken!!).

Zowel thuis bij mijn ouders als toen ik op m’n 22ste op eigen benen ging staan, hebben we asielhonden geadopteerd. Ik ben dus gewend aan honden met een (kleine of grote) rugzak.

Wist je trouwens dat we opvanggezin zijn voor Stichting Charlotte’s Angels?

In 2004 startte ik voor het eerst met hondenoppas. Ik startte toen ook de opleiding bij Syntra maar toen had ik duidelijk nog niet de ondernemersmicrobe te pakken. Dat is vandaag gelukkig anders :-).

Ik ben steeds omringd geweest door grote honden: Berner Sennenhonden, Sint Bernards, Deense Doggen, Newfoundlanders, Duitse Herders en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat verklaart mijn specialisme in grote rassen.

Mijn missie: jouw viervoeter een onvergetelijk verblijf bieden én de baasjes ontzorgen! Want geef nu toe: je beste vriend aan anderen toevertrouwen, da’s niet zo evident. Daarom bied ik hond én baasje het vertrouwen én de aandacht die ze verdienen.

Waarom huiselijke hondenoppas

Als hondenliefhebber én baasje weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is om voor een grote hond passende opvang te vinden. Zeker als je meer dan één (grote) hond hebt, wordt die zoektocht zowaar nog moeilijker.

Veel pensions richten zich op alle soorten honden en hebben vaak onvoldoende ruimte of persoonlijke aandacht voor grotere rassen. Bovendien zijn sommige honden niet gelukkig in een klassieke kennelomgeving.

Ze ervaren:

  • te veel prikkels zoals constant geblaf
  • te weinig individuele aandacht
  • onvoldoende vrije bewegingsruimte
  • onvoldoende fysieke en mentale stimulans
  • het ontbreken van de huiselijke sfeer
  • soms zelfs gezondheidsproblemen door het plots vervangen van hun vertrouwde voer naar het voer dat ze in het pension gebruiken

Dit merkte ik bij mijn eigen honden. Ze vonden hun draai niet in het pension en kwamen gestrest en verward weer thuis. Grote honden hebben vaak nét dat beetje meer ruimte en aandacht nodig. Ze willen zich thuis voelen, ook als jij er even niet bent.

Daarom bied ik een uniek alternatief: een warme, huiselijke omgeving waarin jouw hond met de grootste zorg wordt omringd. Geen kennels, geen drukte, maar rust, ruimte en vooral veel liefde.

Mijn belofte aan jou en je trouwe viervoeter

  • Huiselijke sfeer: Hier is je hond geen ‘gast’ die in een kennel verblijft. Hij of zij verblijft bij ons in huis, alsof het mijn eigen hond is. Gedurende zijn/haar verblijf draait jouw lieverd dus gewoon mee in ons gezin.
  • Elke hond is een VIP: Oftewel: een Very Important Pet. Daarom zorg ik ervoor dat elke hond de aandacht krijgt die hij verdient. Spelen, knuffelen, mentale uitdaging of simpelweg ontspannen? Jouw hond staat steeds centraal.
  • Ervaring met grote honden: Door mijn jarenlange ervaring met grotere rassen begrijp ik precies wat ze nodig hebben: extra ruimte, veel geduld en héél veel liefde en toewijding.
  • Rust en regelmaat: Geen hectische kennelomgeving met veel blaffende honden, maar een rustige, gestructureerde, huiselijke omgeving waarin jouw hond écht tot rust komt.
  • Mentale én fysieke uitdaging: Naast voldoende rust is beweging en mentale uitdaging natuurlijk ook essentieel voor een gelukkig hondenleven. Wandelen, balletje gooien of achter de frisbee rennen? Of gewoon lekker spelen op de speelweide? We kijken naar wat jouw hond leuk vindt. Voor de watterratten is er ook een zwembad ter beschikking.
  • Flexibiliteit en maatwerk: Elke hond is uniek, met zijn of haar voorkeuren en ja, soms ook eigenaardigheden. En da’s helemaal prima! Ik kijk graag samen met jou naar de beste formule voor jouw trouwe vriend. Jij een vijfsterrenverblijf tijdens je vakantie? Je hond toch ook?

Hondenoppassers schieten vandaag als paddenstoelen uit de grond. De ene al wat officiëler dan de andere…

In Vlaanderen dient elke persoon of bedrijf die tegen betaling dieren opvangt, in het bezit te zijn van een HK-nummer dat wordt toegekend door het Departement Dierenwelzijn.

Erkende instanties hebben degelijke opleidingen genoten, staan onder toezicht van Departement Dierenwelzijn, zijn verzekeringstechnisch met alles in orde en werken nauw samen met één of meerdere dierenartsen. Ga dus zeker vooraf goed na waar je je beste vriend onderbrengt. De laagste prijs betekent niet altijd de beste service, integendeel.

Ben ik omwille van welke reden dan ook niet de oppas die je zoekt? Ik werk nauw samen met bekwame, betrouwbare partners. Uiteraard werk ik ook samen met pensions aangezien niet elke hond terecht kan bij een huiselijke hondenoppas. Beide concepten hebben dus zeker hun voordelen! Is jouw hond bijvoorbeeld minder sociaal met andere honden? Of heb je een intacte reu of teef? In dat geval is een pension wellicht meer geschikt voor jouw hond. 

Kennismaken met De Hondhaalmoeder? Boek dan snel je vrijblijvende kennismaking!